perjantai 1. tammikuuta 2016

Latosaari, Lapua 28.11.2015 Taikakuu, Helmenkalastajat


Paikka: Tanssikeskus Latosaari, Lapua.
Aika: La 28.11.2015 klo 20.30 - 02
Esiintyjät: Taikakuu ja HelmenkalastajatTaikakuu tulee sopivasti kotinurkille, ja lisäksi ystäväni pitää kovasti Helmenkalastajista, joten suuntaamme jälleen Latosaareen. En ole ikinä nähnyt Taikakuuta, mutta heillä on niin paljon hyviä biisejä, että on mukava nähdä heidät livenä. En ole kuitenkaan yhtään innostunut Juha Metsäperästä, joka on tällä hetkellä yhtyeen solistina. Keikka muuttaa täysin käsitykseni Metsäperästä, hän on huikea esiintyjä, joka antaa yleisölle kaikkensa. Hänestä ei vain voi olla pitämättä! Metsäperän energinen esiintyminen muistuttaa paljon Neljänsuoran Antti Ketosta, kumpikaan ei tyydy pönöttämään lavalla koko iltaa mikki kädessä, vaan yleisöön otetaan jatkuvasti kontaktia ja yhtäkkiä lavalta siirrytään tanssikansan keskelle laulamaan. Arvostan kovasti tällaista heittäytymistä.

Basisti-Marko

Vaikka Taikakuu ei Finlandersin veroinen olekaan, viihtyy heidän seurassaan hyvin. On hauska kuulla livenä kaikki parhaat kappaleet, kuten Saanko luvan ja Palavat sydämet. Lisäksi koko bändi on mukana energisesti, esiintyminen ei ole pelkästään Metsäperän harteilla. Erityisesti kitaristi-Samppa jaksaa vetää kaupan päälle ihan omaa showtaan.

Jos totta puhutaan, niin on vaikea tehdä kovin teräviä havaintoja bändistä, koska huomioni varastaa täysin tämä basson varressa oleva komistus, Marko nimeltään. Hertsyykkeli sentään että on miehelle annettu komea ulkomuoto!

Olen kerran nähnyt Taikakuun alkuperäisen solistin, Janne Raappanan, esiintyvän ja sain hänestä kovin kylmän ja etäisen vaikutelman. Omassa asteikossani Metsäperä pesee Raappanan kirkkaasti. Lisäpisteitä Taikakuu saa siitä, että koko bändi tulee keikan jälkeen jakamaan nimmareita ja haleja. Itse en tietenkään uskalla heitä lähestyä, mutta ystäväni saa nimmarit ja halit jokaiselta.
Helmenkalastajat
Illan toinen esiintyjä, Helmenkalastajat on ihan harmiton yhtye. Ohjelmistossa on muun muassa Mennyt mies, Annabella, Ramona ja Ei rakkaus yötä pelkää, joista pidän. Harmi että Ollaan lähekkäin ei tänään tule, se on niin hieno. Solisti ja haitaristi ovat mukana reippaalla meiningillä, kuten aina, mutta muut jäsenet voisivat juoda lasillisen Beroccaa ennen keikkaa, jos jaksaisivat olla sitten paremmalla sykkeellä mukana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti