perjantai 1. tammikuuta 2016

Latosaari, Lapua 14.11.2015 Finlanders, Onnentähti


Paikka: Tanssikeskus Latosaari, Lapua.
Aika: La 14.11.2015 klo 20.30 - 02
Esiintyjät: Finlanders ja Onnentähti


Tänään on luvassa kolmas Finlandersin keikka viikon sisään, eipä ole ikinä aiemmin ollut tällaista keikkaputkea. Odotan iltaa innolla, koska pidän myös toisesta esiintyjästä, Onnentähdestä. Heillä on nuorekas meininki  ja monipuolinen ohjelmisto. Illan aikana kuullaan muutama biisi Mattia ja Teppoa, mikä toimii aina. Erityisesti pidän kappaleesta Missä sitä ollaan oltu. On myös hauska kuulla pitkästä aikaa klassikko Käyn ahon laitaa. Olen nähnyt Onnentähden edellisen kerran kesällä 2015 Särkän lavalla, silloin he esittivät hauskan versio Robinin Frontside Olliesta, mutta tänään se ei ole ohjelmistossa.

Onnentähti

Luulisi, että olisin saanut viikon mittaan jo yliannostuksen Finlandersia, mutta ei. Mahtava ilta, biisilistalla on kaikki "pakolliset" kipaleet, joita ilman ei vain tule toimeen, kuten Ota kii ja Rappiolla. Aika menee taas kuin siivillä, edes Beethoven tai humalaiset, yli-innokkaat naisfanit eivät pysty pilaamaan fiilistä. Ainut, mikä vähän vetää mieltä matalaksi, on tieto siitä, että seuraavan kerran näemme Finlandersin vasta 7 viikon päästä. Tai minä näen heidät joulukonsertissa Tampereella kuukauden päästä, mutta se ei ole sama asia kuin tanssilavakeikka. Tauosta tulee pitkä ja synkkä.

Pyydän ystävääni ottamaan molemmista esiintyjistä kuvat, niin että blogissa olisi edes joskus kuvia esiintyjistäkin. Itse en ole lainkaan kiinnostunut kuvaamisesta keikoilla, siitä tulee fiilis että on eläintarhassa ja kuvaa harvinaista siperiantiikeriä, jolta kukaan ei ole kysynyt haluaako se olla kuvattavana.

Latosaari on paikkana ihan ok. Tanssijoita on yleensä sekä nuoria että vanhoja, mutta keski-ikä on toki aika korkea. Karaoke ja kahvila löytyvät saman katon alta. Kahvilatoiminnan tukeminen on aina lähellä sydäntäni. Ensinnäkin siksi, että pidän pullasta ja kahvista, toiseksi siksi että monessa paikassa kahvio hoidetaan talkoovoimin. Kun kerran joku viettää viikonloppuiltansa vapaaehtoisesti myyden asiakkaille kahvia, niin totta maar jokaisen kynnelle kykenevän on silloin käytettävä näitä palveluita. Valitettavasti Latosaaren kahvion valikoima on pysynyt samana vuosikausia. Tarjolla on munkkipossu (joskus vaihtoehtoisesti munkkirinkula), todella rasvainen pasteija ja käristemakkara. Joskus olisi mukava saada vaihteeksi vaikkapa leipää,sämpylää, karjalanpiirakkaa, pullaa tai marjapiirakkaa. Ilmainen vesipiste on tosi kiva, edes mukista ei tarvitse maksaa. Yleensä tanssipaikkojen henkilökunta on eläkeikäistä, mutta Latosaaressa asiakkaita palvelevat reippaat, urheilulliset nuoret naiset. Jos olisin mies, tulisin luultavasti paikalle jo pelkästään henkilökunnan takia.
Vanhoja julisteita on aina hauska tutkailla.
Janon yllättäessä voi käydä vesitonkalla.


Kotiin lähtiessä totean, että kolmen keikan viikkotahti käy tässä iässä jo voimille, vaikka etäisyydet ovat olleet lyhyitä. Takki on tyhjä, mutta kyllä kannatti. Vaikka fyysisesti väsyttää, henkisesti akut on taas ladattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti