perjantai 1. tammikuuta 2016

Ikaalisten kylpylä 11.11.2015 Finlanders

Paikka: Ikaalisten kylpylä, Ikaalinen.
Aika: Ke 11.11.2015 klo 20.45 - 01
Esiintyjä: Finlanders

Ikaalisten kylpylässä en ole aiemmin käynyt, keikat kun ovat olleet tarjolla lähinnä arki-iltaisin, joten niitä on ollut hankala yhdistää töihin. Nyt olisi kuitenkin töiden puolesta mahdollisuus lähteä seuraavana keskiviikkona rilluttelemaan. En vaan löydä mistään tietoa, että moneltako tanssit alkavat. Nettisivuilta aikataulut eivät käy ilmi, eikä tansseista ole ilmoitusta edes Ykköset-lehdessä. Laitan sähköpostia kylpylään, mutta sieltä ei vastata. Soitan, mutta minua pidetään vain jonossa. Tämä toistuu useana päivänä. Etsin suoran numeron ravintolaan, jossa keikka on, mutta puheluni ohjautuu myyntipalveluun, jossa olen jo roikkunut jonossa kyllästymiseen asti. Lopulta joku ehtii nostaa luurin ja kertoa minulle, että esiintyminen on klo 20.45 - 01. Sehän kävi helposti. Arki-iltana tanssit saisivat kyllä mielestäni olla esim. klo 19-23.

Petollinen portaikko
Myöhäisen aikataulun johdosta ystäväni ei lähde mukaan, joten päätän itsekin jäädä kotiin. Illalla Facebookista kuitenkin selviää, että Finlanders aloittaakin vasta myöhemmin kuin luulin, ja saan loistoidean "Jos nyt lähtisin, en myöhästyisi kuin osan ekasta setistä!" Pikavauhtia mekko päälle, vähän evästä laukkuun ja 130 km päähän.

Tanssipaikka on melko pieni, ja vaikuttaa siltä että paikalla on paljon pariskuntia. Luulisin, että tällaisessa paikassa on vaikeampi päästä tanssimaan kuin kunnon lavalla, jos ei mukana ole omaa tanssipartneria. Esiintymislavalle johtaa muutama porrasaskelma, jotka sulautuvat hämärässä ja tungoksessa täysin piiloon. Portaissa ei ole edes kaidetta, joka vähän näkyisi merkkinä tanssijoille, että huhuu, tässä on joku este. Niinhän yksi pariskunta kompastuu törmätessään portaisiin. Ei ole varmaan ensimmäinen eikä viimeinen vahinko.

Yleistunnelma on vaisu. Finlanderskin esiintyy vain kolme settiä, enkä uskalla irrotella ilman ystävääni, joten illasta ei tule mitään hirmuista elämystä. Keikan kohokohta on Timon esittämä Sea Cruise, joka on lauluna todella vanha, mutta tänään vasta toista kertaa Finlandersin ohjelmistossa. Tykkään kaikenlaisesta musiikista, mutta rokkibiiseille en lämpene yhtään. Sea Cruise tekee kuitenkin poikkeuksen, tästä minäkin pidän! On myös ihanaa, että tänään ei kuulla Roll Over Beethovenia, koska se on ainut Finlandersin esittämä kappale, josta en pidä. Täysin sietämätön ralli, joka kestääkin varmaan 10 minuuttia. Sen sijaan loppuillasta tulee iki-ihana Anna jatkua yön, siihen ei kyllästy ikinä.


Paikan suurin miinus on, ettei kahvila ole illalla auki. Alkoholia myydään usealta eri tiskiltä, mutta pullakahvit jäävät haaveeksi. Paikan suurimman plussan taas löydän sattumalta, pääsisäänkäynnin läheisyydestä. Kylpylässä on mielettömän hyvä myymälä, jossa on todella laaja valikoima Björn Borg -tuotteita. Myymälä on kaiken lisäksi auki yöhön asti. Paatuneelle Björn Borg -tuotteiden fanille tällainen yllätysshoppailu on ihan huikeaa.  Käsittämätöntä, ettei tästä ihanuudesta mainosteta nettisivuilla kissan kokoisilla kirjaimilla. Jokin matkamuisto ex tempore -reissusta on saatava, joten mukaan lähtee kätevä ja aivan liian kallis lompakko, jota käytän vastedes keikoilla.
Tarkkaa hintaa en uskalla julkistaa, jos äiti lukee tämän.
Onneksi tuli eväät mukaan kotimatkalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti