sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Latosaari, Lapua 16.1.2016 Neljänsuora ja Ilkka Hakala & Sonetti

Paikka: Latosaari, Lapua
Aika: La 16.1.2016 klo 20.30 - 02
Esiintyjät: Neljänsuora ja Ilkka Hakala & Sonetti


Olemme nähneet Neljänsuoran viimeksi kesäkuussa. Nyt kun he viimein tulevat lähiseudulle esiintymään, olemme Cheekin jäähallikeikalla Vaasassa. Cheekin keikan loppuessa päädymme siihen tulokseen, että on hyvä idea lähteä vielä ajamaan Latosaareen Neljänsuoran viimeiseen settiin, vaikka ajokeli ei ole lumipyryn takia paras mahdollinen.

Saapuessamme paikalle Neljänsuora on jo settinsä aloittanut ja vuorossa on Lauralle. Tuntuu kuin kotiin tulisi, koska kuten videolinkistä näkyy, Antilla on ollut sanat paperilla hänen laulaessa kyseistä biisiä vuonna 2013, nyt hän katsoo sanat kännykästään vuonna 2016. Antti ja laulujen sanojen unohtelu kuuluvat erottamattomasti yhteen. Vipassa setissä kuullaan lisäksi muun muassa Löytäjä saa pitääSiipirikkoKaksi kauneinta ja Punakanelipuu. Esiintyminen on taattua Neljänsuoraa: energistä ja mukaansatempaavaa.

Ajatukset menevät väkisinkin nostalgisiksi, mietin miten monta mahtavaa iltaa olen Neljänsuoran parissa viettänyt. Ajanut keikoille ja kotiin kelissä kuin kelissä, hypännyt ex tempore junaan ja mennyt Vantaalle hotelliin keikalle, käynyt yksin laivalla heitä katsomassa jne. Pidän yhtyeestä ja heidän musiikistaan edelleen ja olen todella iloinen, että heistä on tullut niin suosittuja. Heidän ohjelmistonsa ja esiintymispaikkansa vain ovat siirtyneet tanssimusiikista ja -lavoista selvästi nykyiskelmän ja festareiden puolelle, mikä ei sovi minulle ollenkaan. Illan jälkeen ajattelen taas kerran, miten Finlandersiin tutustumisen jälkeen mikään muu ei tunnu oikein miltään.


Neljänsuoran nykyinen musiikkityyli näkyy myös Latosaaren yleisön määrässä ja iässä. Paikalla on normaalia nuorempaa porukkaa ja lavan edessä on monia ihmisiä pelkästään katsomassa yhtyettä. Tanssijoita on normaalia vähemmän. Toivon kuitenkin, että mahdollisimman moni tanssien järjestäjä ottaisi Neljänsuoran esiintymään, koska bändin perässä tulee aina faneja, jotka eivät välttämättä ole aikaisemmin käyneet tanssilavoilla. Itsekin tutustuin tansseihin juuri Neljänsuoran kautta.

Illan toisena esiintyjänä on uusi tuttavuus, Ilkka Hakala & Sonetti. Heidän viimeisessä setissään tulee selkeää tanssimusiikkia, suurin osa biiseistä on monille tuttuja, kuten Lämmin, hellä pehmoinen, Ollaan lähekkäin, Merimies ja Kultainen nuoruus. Yhtye on malliesimerkki siitä, miten ohjelmisto on kunnossa, mutta esiintyminen on jäykkääkin jäykempää. Musiikki vaikuttaa olevan niin vakava asia, että sen äärellä ei sovi hymyillä tai muutenkaan elehtiä. Jäykkä asento ja suupielet alaspäin, siitä se lähtee. Solistilla sentään käy pari kertaa hymy pikaisesti huulilla.

Minulla on ikävä Finlandersia. Asiaa ei helpota se, että Sonetti esittää Eevan, joka kuuluu myös Finlandersin ohjelmistoon. Olisi mahtavaa käydä keikalla joka viikko, mutta toisaalta keikat tuntuvat sitä paremmmilta, kun niitä joutuu vähän odottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti