perjantai 1. tammikuuta 2016

Kerhola, Nokia 26.12.2015 Henkka & Kulkurit

Paikka: Kerhola, Nokia.
Aika: La 26.12.2015 klo 17 - 22
Esiintyjä: Henkka ja Kulkurit


Taisi olla kesä 2013, kun tutustuimme ystäväni kanssa Henkka & Kulkurit -yhtyeeseen. He olivat esiintymässä samassa paikassa Neljänsuoran kanssa ja tykästyimme heidän ohjelmistoonsa kovasti. Harmi vain, että näemme heidät tosi harvoin livenä, koska he keikkailevat pääosin Tampereen seudulla ja sitä etelämpänä. Nytkin matkaa tulee yhteen suuntaan 196 km, mutta päätämme silti repäistä ja lähdemme matkaan. Finlanders ja Henkka ovatkin ainoat esiintyjät, joiden takia lähdemme näin pitkille retkille. Monet ajavat keikkareissuille useita tunteja, mutta me olemme koittaneet pitää retkemme jonkinlaisessa ruodussa. Pääosin siksi, että viihdymme parhaiten Pohjanmaan pienehköillä lavoilla.

Kerhola onkin uusi tuttavuus, ja ihan miellyttävä sellainen. Isokokoinen rakennus on ulkoapäin todella näyttävä, eikä sisätiloissakaan ole moittimista. Tanssisali on korkea ja avara ja valaistus on tarpeeksi hämärä. Kuvaaminen ei tietysti onnistu kovinkaan hyvin, mutta eihän sinne sen takia mennäkään. Olemme innoissamme, kun löydämme kahviosta sekä sämpylää että mustikkapiirakkaa. Ei tänne kuvaamaan olla tultu, mutta syömään kyllä.


Tapaninpäivän tanssit ovat lauantaina, yleensä Kerholassa tanssitaan sunnuntaisin, samoilla kellonajoilla. Tykkään kovasti varhaisesta ajankohdasta, niin että kotiinkin pääsee kohtuulliseen aikaan. Lisäksi Henkka & Kulkurit esiintyvät peräti 4,5 settiä, eli rahoille saa todellakin vastinetta. Odotin että tanssijoita olisi paikalla enemmän, monet taitavat olla vielä joulunvietossa. Mukana näkyy olevan paljon "tositanssijoita", Pohjanmaalla näkee rennompaa meininkiä. Kivana bonuksena saamme Henkalta tyylikkäät heijastimet, joita hän jakaa hyväntekeväisyystempauksensa tiimoilta tulevillakin keikoilla. Loistojuttu tuollainen!

Henkka & Kulkurit esittävät lukuisia hyviä biisejä, kuten Missä sitä ollaan oltu, Tarja sinä rakas, Ei rakkaus yötä pelkää ja Lupaan olla. Jään kaipaamaan ainoastaan Hän tahtoi tanssii -kappaletta, se on melkoisen hieno. Illan parasta antia on mielestäni Virve Rostin Sua kaipaan niin. Tuo kappale menee aina luihin ja ytimiin asti. Yhtyettä onkin kiitelty heidän monipuolisesta ja tanssittavasta ohjelmistostaan.


Solisti Henkka on pirtsakka esiintyjä ja lisäksi rumpalilla vaikuttaa olevan hauskaa soittaessaan. Valitettavasti bändin muista jäsenistä ei voi sanoa samaa. Yleisö ei kaipaa sirkustemppuja, mutta uskoisin että tanssijatkin arvostavat jos esiintyjät viihtyvät lavalla. Soittamisen ilo välittyy silloin musiikkiin ja sitä kautta myös yleisöön. Olen ehkä liian vaativa, mutta jos pään yläpuolella on ajatuskupla "Olispa keikka vaan äkkiä ohi ja pääsis kotiin", on mielestäni vaikeaa siirtää positiivista fiilistä yleisöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti