perjantai 1. tammikuuta 2016

Iloinen Joulukonsertti, Tampere-talo 14.12.2015

Paikka: Tampere-talo.
Aika: 14.12.2015 klo 19
Esiintyjät: Finlanders & 7 Seinähullua Veljestä

Olen menossa elämäni ensimmäiseen joulukonserttiin. En pidä konserteista (musiikkia ei kuulu kuunnella istualtaan), enkä ole ikinä pitänyt joulusta. Lähden siis matkaan valmiiksi lyötynä, en jaksa uskoa että illasta tulee kovinkaan lystikäs. Mutta toisaalta, jos illan saa viettää kuunnellen ja katsellen Finlandersia, ei asiat voi olla kovin pahasti pielessä.

Iloinen Joulukonsertti järjestetään 11. kerran ja mukana on 11 esiintyjää. Konsertit järjestetään kahdeksalla paikkakunnalla. Musiikkiesitysten välissä konsertissa on sketsejä, kuitenkin niin että musiikki on pääosassa. Mukana on rauhallisempiakin kappaleita, mutta tunnelma säilyy silti iloisena alusta loppuun asti, niin kuin nimi lupaa.

Alun perin tarkoitukseni ei ollut lähteä konserttiin, mutta olin Facebookin uhri. Finlanders loi jokaiselle konsertille oman tapahtumasivun, ja minuun iski ajatus "Mä haluan kans klikata että Osallistun!" Näin helppoa se aikuisen ihmisen mukaan houkuttelu nykyään on.

Ehdin poiketa myös Tampereen joulutorille.
Konsertti alkaa sen verran ajoissa, että voin lähteä matkaan junalla (opiskelijana puoleen hintaan) ja pääsen vielä iltajunalla kotiin. Ennen lähtöä ryhdyn panikoimaan: miten kulturellista tapahtumasta on oikein kyse? Miten sinne pitää pukeutua? Päädyn farkkuihin, koska joudun kävellä asemalta Tampere-talolle ja takaisin, mutta perillä huomaan olevani ainut nainen jolla on farkut. Aina ei voi onnistua.Konsertti sen sijaan on onnistunut, olen tosi tyytyväinen että lähdin. Sketsit ovat hauskoja ja musiikkiesitykset taattua laatua. Aivan mahtavaa, että esiintyjät viitsivät laittaa itsensä likoon ja oikeasti haluavat viihdyttää yleisöä. Ohjelmistossa on tuttujakin joulubiisejä, mutta niiden lisäksi illan aikana tulee monta jouluista laulua, joita en aiemmin tuntenut. Tykästyin erityisesti Talven yli -kipaleeseen, se on soinut minulla ahkerasti konsertin jälkeen. Myös Konsta Jylhän joululaulu on vaikuttava, uusi tuttavuus. Radetzky-marssi on ennestään tuttu, mutta on hienoa kuulla se livenä ison orkesterin soittamana.

Konsertin ehdoton helmi on Oi jouluyö, jonka Finlandersin laulajat kajauttavat neljän miehen voimin niin komeasti, että kylmät väreet menevät vielä kotimatkallakin. Mietin, miten monesta hienosta kokemuksesta olisin jäänyt paitsi ilman Finlandersia. Ensi vuonna varaan konserttilipun heti niiden tullessa myyntiin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti