sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Latosaari, Lapua 1.10.2016 Finlanders ja Ilkka Hakala & Sonetti


Herttileijaa. Olipahan ilta. Yritä nyt tässä sitten saada unen päästä kiinni.

Latosaaressa oli niin paljon väkeä, että harvoin näkee. Tunnelma oli koko illan tiivis ja lämmin, jopa minä vilukissana tarkenin heittää pitkähihaisen pois. Tunnelma oli myös erittäin riehakas, yleisö oli mielettömän hienosti mukana koko ajan. Jos tämän illan missasi, niin jäi kyllä paljosta paitsi!

Finlanders soitti kaikki kolme settiään sydämensä kyllyydestä. On se vaan siistiä katsoa, kun esiintyjät nauttivat työstään. Tai ainakin vakuuttavasti näyttävät siltä. Kari puuttui tänään joukosta, joten kappaleissa oli mukana hieman uusia vivahteita. Hyviltä kuulostivat joka tapauksessa.

Kun Kaikki tytöt ja Daa-da Daa-da tulivat viimeisen setin loppupuolella, tuntui että niin yleisö kuin esiintyjätkin lähtevät pian lentoon. Tunnelma rauhoittui hetkeksi Anna jatkua yön ja From Russia with Loven myötä, mutta encoressa taas mentiin ja lujaa. Ensin Yakety Sax ja sitten Rappiolla, tällä kertaa Timon laulamana. Tässä kohtaa mietin, että jos nyt saisin sydänkohtauksen, niin lähtisin ainakin onnellisena. Suoraan nitrodiskosta. Ei tällaista tykitystä ole ollut ikinä missään. Illan päätteeksi Finlanders saatteli vielä teddykarhut metsäretkelleen.

Jääkaappini ovessa oleva magneetti tiivistää ajatukseni Finlandersista mainiosti yhteen virkkeeseen. Eivät he täydellisiä ole, mutta pelottavan lähellä sitä.Finlandersin lisäksi viihdytyksestä vastasivat illan mittaan Ilkka Hakala & Sonetti. Olen nähnyt heidät jo kerran aikaisemmin ja tykästynyt jo silloin. Ohjelmisto on juuri sellaista perus-tanssimusiikkia, josta kovasti pidän. Ilman mitään kikkailuja. Suosittelen lämpimästi tutustumaan! Toivoisin vaan, että soittajat edes joskus hymyilisivät tai muuten osoittaisivat pitävänsä soittamisesta. Mutta valtaosa tanssiorkestereista tuntuu olevan sitä mieltä, että kivikasvoisuus kuuluu asiaan. Hymyily ja fiilistely on epäcoolia. Tyydyn siis tähän.

Olettehan kaikki pohjalaiset jo huomanneet, että olemme saaneet aikaisen joululahjan, eli Iloisen Joulukonsertin Härmään? Konsertti järjestetään pe 25.11 klo 19 Anssin Jussin Areenassa, joka sijaitsee ihan lähellä Härmän Kylpylää. Esiintyjinä ovat Finlanders ja 7 Seinähullua Veljestä. Lipun hinta on 28 €, tilaaminen onnistuu kätevästi linkistä. Olin vastaavassa konsertissa viime vuonna Tampereella ja lupasin tänä vuonna tilata lipun heti niiden tullessa myyntiin. Lupaus on pidetty. Tai sen verran lipsuin, että se oli keikkakamuni, joka hoiti tilaamisen. En pidä sen paremmin konserteista kuin joulustakaan, mutta Iloinen Joulukonsertti sulatti minut täysin. Pikkujouluiltaa voi konsertin jälkeen jatkaa sujuvasti kylpylän puolella tansseissa, joissa esiintyy Jarkko Honkanen & Taiga. Jos marraskuusta ei mitään muuta hyvää keksi, niin konsertti-ilta kyllä pelastaa koko kuukauden!

Ens kuussa jo, iiik! Mahtuukohan pikkujoulu-paljettimekko vielä päälle?

3 kommenttia:

 1. Heipähei, sattuiko tarttumaan hihaan yhtään kuvaa tai videota? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kuvia ei nyt tullut oikein otettua, taisi mennä sen verran lujaa. :D Jos kopioit linkin, niin sieltä löytyy ihan pienet kuvat molemmista esiintyjistä: https://www.instagram.com/p/BLDjGH-gE-K/?taken-by=kemuihin Sonetista tuli neljä lähes identtistä kuvaa, Finlandersista vain tuo.

   Mutta kukaan Finlandersista ei ollut merkittävästi kaljuuntunut/laihtunut/lihonut. :) Päällä ne iänikuiset puvut, jotka vanhentaa jokaista 10 vuotta. Näytti kyllä siltä, että ainakin osalla porukasta oli uudet paidat. Toki samanväriset kuin ennenkin, mutta jotenkin silti erinäköiset... Nyt on ehkä parasta mennä nukkumaan, kun on niin väsyneet jutut. :D Seuraavalla keikalla koitan napsia kuviakin!

   Poista
 2. Hyvä tietää :D Tässä tapauksessa "tuhat" sanaa sanoo jo enemmän kuin yksi kuva! :)
  Mukavaa viikonalkua!

  VastaaPoista