sunnuntai 28. elokuuta 2016

Purmojärven Rantahalli 27.8.2016 HelmenkalastajatPaikka: Purmojärven Rantahalli, Laukkosentie 56, Purmojärvi (Kauhava)
Aika: La 27.8.2016 klo 20.30 - 01.30
Esiintyjä: Jarkko Järvenpää & HelmenkalastajatTaas löytyi alle tunnin ajomatkan päästä tanssilava, josta en ollut aikaisemmin kuullut. Useasti on tullut ajeltua tätä Kaustiselle vievää maantietä, ilman pienintäkään aavistusta siitä, että samalla huristelee kahden hienon tanssipaikan ohi: Purmojärven Rantahallin ja Kortesjärven Rantamajan. Jälkimmäisessä kävimme heinäkuussa katsomassa Helmenkalastajia.Paikat ovat todella siistit Rantahallillakin, niin sisältä kuin ulkoa. Suurimman vaikutuksen tekee kuitenkin ehdottomasti ovella vastassa ollut järjestäjien edustaja, joka kättelee meidät sisään tullessa! Monta vuotta olemme lavoja kiertäneet, mutta eipä ole ennen kukaan kädestä pitäen toivottanut tervetulleeksi. Pienillä asioilla on tosiaan uskomattoman suuri vaikutus. Kun vastaanotto on lämmin ja ikkunoihin on jaksettu ripustaa pitsiverhoja, niin sillä pääsee jo todella pitkälle. Parhaillaan riehuva Rauli-myrsky ei enää edes muistu mieleen.

Tanssilattia on Rantahallilla niin iso, että harvoin näkee. Seinustoilla kiertävät penkit, jotka sopivat mielestäni tanssilavoille paremmin kuin tuolit. Tuoleissa jätetään aina yksi tyhjä väliin, ettei vaan tarvitse istua kenenkään vieressä. Itse ainakin jätän.

Myös esiintymislava vaikuttaa niin suurelta, että sinne mahtuisi helposti kahdenkin orkesterin soittopelit. Toiseen esiintyjään ei toki ole tarvetta, kun kyseessä ovat Helmenkalastajat. He riittävät mainiosti yksinäänkin. Varsinkin, kun livemusiikkia on tarjolla peräti viiden setin verran.

Kun muut viettävät tänään mökkikauden päättäjäisiä, me vietämme kesälavakauden päättäjäisiä. Haikein mielin. Rantahallilla on toki vielä yhdet tanssit jäljellä syyskuun alussa, kuten monella muullakin kesälavalla, mutta meidän keikkakalenterissamme kesälavoja ei enää ole. Nyt täytyy fiilistellä koko kesän edestä.

Rantahallilla on myös sen verran viileää, että parasta on jorailla niin että tarkenee. Se ei onneksi tuota meille vaikeuksia. Esiintyjät kyllä saavat liikkeelle. Alla olevassa videossa on näytteenä pätkä vauhdikkaasta Katseet kertovat -kappaleesta. Tämän jälkeen kun vielä tulee yhtä vauhdikas Puolikuun hitti Älä ole hellä, niin ei hetkeen pääse palelemaan.


Mahtuu iltaan toki hitaampaakin herkistelyä, kuten tangoa ja hidasta valssia. Tänään tulee myös Kirkan ihana Ei rakkaus yötä pelkää ja encore-biisinä Topi Sorsakosken Vain yksin me kaksi. On mukava huomata, että vaikka olimme katsomassa Helmenkalastajia edellisenäkin iltana, Siikinniemen lavalla Alavudella, niin yhtään ei tunnu siltä, että taas tätä samaa. Ohjelmisto elää joka ilta, niin ettei pääse kyllästymään. Ystäväni on ollut Helmenkalastajien fani jo vuosia, mutta itse tunnustan avoimesti, etten ollut aluksi kauhean innostunut heistä. Ajattelin että hohhoijaa, tällaisia tanssiorkestereita mahtuu kolmetoista tusinaan. Hitaan lämpiämisen jälkeen myönnän iloisesti olleeni väärässä. Ei mahdu.

Kun tarpeeksi vauhdikkaasti rummuttaa, niin tarkenee heittää takin naulaan!
Kesä 2016 on ollut niin loistava, että kyllä tällä yhden talven yli jaksaa. Siinä missä moni muu muistaa tästä kesästä viileät säät ja jatkuvat sateet, minä muistan tunnelmalliset kesälavat, öiset automatkat, naurusta kipeytyneet posket ja sen fiiliksen, kun musiikki tempaa mukaansa ja ympärillä näkyy pelkästään iloisia kasvoja. Jokaisella on toivottavasti sellainen paikka, jossa sielu lepää ja akut latautuvat. Ei epäilystäkään, ettenkö olisi omaa paikkaani löytänyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti