sunnuntai 14. elokuuta 2016

Luhurikan Lava, Lapua 13.8.2016 Helmenkalastajat, Erika Vikman, Marco LundbergPaikka: Luhurikan Lava, Tiisijärventie 97, 62165 Tiistenjoki
Aika: La 13.8.2016 klo 20.30 - 02
Esiintyjät: Jarkko Järvenpää & HelmenkalastajatErika Vikman ja Marco Lundberg


Tänään on luvassa neljännet lavatanssit viikon sisään. Onneksi kyseessä on lähilava, josta on hujauksessa kotona. Menemme paikalle Helmenkalastajien vuoksi, mutta on kiva päästä näkemään myös tämän vuoden tangokuninkaalliset. Erika Vikmanin olen kerran aikaisemmin nähnyt, Marco Lundberg on aivan uusi tuttavuus.


Tangokuningatar Erika Vikman esiintyi Luhurikassa myös viime kesänä. Tuolloin en suuremmin lämmennyt hänelle musiikillisesti. Lähinnä ihmettelin, miten kukaan voi olla niin nätti ja hoikka. Ja kuitenkin samalla inhimillinen olento, koska hänellä oli hikitahra mekossa.

Vikman on vuoden mittaan kehittynyt esiintyjänä huomattavasti. Nykyinen ohjelmistokin tuntuu sopivan hänelle hienosti. Muun muassa Yön kuningatar -tango ja Katri-Helenan Vasten auringon siltaa soivat tosi kauniisti. Pääasiassa hän kuitenkin laulaa nykyaikaisia popkappaleita, jotka on sovitettu eri tanssilajeiksi. Esimerkiksi encoreina tulevat rumbat Telepatiaa ja Näiden tähtien alla. Vikmania kuuntelee nyt oikein mielellään, eikä esiintymisessä ole enää minkäänlaista epävarmuutta. Hän yllättää positiivisesti. Taivaankaari säestää molempia kuninkaallisia moitteetta.

Tangokuninkaalliset kiinnostivat yleisöä.
 
Tangokuningas Marco Lundbergin olemus ja ohjelmisto on perinteisempää tyyliä kuin Vikmanilla. Hänen settinsä alkaa kuninkaallisten yhdessä laulamalla Satumaa -tangolla ja sen jälkeen Lundbergilta kuullaan muun muassa Se jokin sinulla on, Koskaan et muuttua saa ja Paul Ankan Adam and Eve. Encoreina tulevat Hopeinen kuu, Valot ja Hurmio. Miehestä lähtee kyllä komeasti ääntä. Omaan makuuni turhankin paljon, sillä hänen settinsä on ainut, jolloin täytyy lähteä desibelejä pakoon tanssilattian toiselle reunalle. Yhtä kaikki, Lundberg on kaikin tavoin tangokuninkaan perikuva. Sekä hän että Vikman tulevat esiintymistensä jälkeen yleisön joukkoon jakamaan nimmareita ja yhteiskuvia.Helmenkalastajat urakoivat illan mittaan neljä settiä. Yhden setin ajan solistina on Jarkko Yli-Sikkilä, joka lauloi yhtyeessä vuosituhannen alussa. Pidän kovasti Helmenkalastajien monipuolisesta ohjelmistosta. Illan aikana tulee jiveä, cha chata, hidasta valssia, jenkkaa ja lukuisia muita tanssilajeja. Mukana on kappaleita laidasta laitaan, kuten humpat Silmät tummat kuin yö ja Kaksi kolpakkoa, sekä Puolikuun Älä ole hellä ja Carlos Santanan The Sensitive Kind. Ollaan lähekkäin toimii aina. Encore-kappaleet ovat vauhdikkaat Siideripissis ja Milla. Vaikka olen käynyt Helmenkalastajien keikoilla jo lukuisia kertoja, pidän heistä kerta kerralta enemmän. Aina on hauskaa.


Jospa sitä tällaisen viikon jälkeen malttaisi muutaman päivän pitää paussia ja sitten mennään taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti