sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Kalliojärvi, Isokyrö 29.10.2016 Finlanders, Luxus

Edellisestä keikasta on vierähtänyt aivan liian kauan. Se vaan on ikävä tosiseikka, että kun syksy ja pimeys saapuvat, niin pidemmistä keikkareissuista katoaa hohto. Vaikka perillä olisi miten hauska ilta, niin kotimatkat tuntuvat pimeässä ja huonolla kelillä aika pitkiltä. En kuitenkaan missään nimessä jää talveksi neljän seinän sisään, vaan keskityn lähiseudun tanssipaikkoihin. Jos Finlandersin keikat eivät osu Pohjanmaalle, niin sitten bongaan uusia tuttavuuksia. Minusta on aina hauska päästä katsomaan itselleni uusia esiintyjiä, vaikka todella harvoin tykästyn mihinkään niin, että haluaisin nähdä orkesterin tai artistin toiseen kertaan. Agents, Popeda, Yölintu, Souvarit, Paula Koivuniemi... Mukava oli nähdä, mutta yksi kerta riitti. Toisinaan ihmettelen itsekin, miten Finlanders eroaa kaikista, niin ettei seuraavaa kertaa malttaisi millään odottaa. Muutaman viikon keikkatauko tuntuu aina ikuisuudelta.


 
Tänään eivät ole onneksi muutkaan jääneet kotiin neljän seinän sisään, vaikka talviaikaan siirrytäänkin. Kalliojärven naistentansseissa on todella paljon porukkaa. Siis todella paljon. Tanssisalin vieressä on iso karaokepuoli, joka sekin on tänään aivan täynnä. Väenpaljous on tietysti ymmärrettävää: kun kerran on mahdollisuus olla tansseissa, kuka ei haluaisi olla paikalla?
Koska en ole nähnyt Finlandersia neljään viikkoon, kaikki tututkin kipaleet kuulostavat taas aivan uusilta. Kari oli vielä poissa viime kerralla, joten uskaltaisin väittää, että Ystävänpäivä, Granada, Viuhahdus ja Kummisetä-elokuvan teema ovat nyt suoraan pakasta vedettyjä. Ja koko poppoolla on uudet, hienot kauluspaidat! Ja puvuntakeissa on taskuliinat. Orkesteri siis sekä näyttää että kuulostaa tuoreelta. Jos itselläni ei olisi tänään uusia kenkiä, tuntisin oloni jo vähän nukkavieruksi.

Illan settien suhteen ei ole etukäteen mitään odotuksia. Riittää, että jokainen on lavalla. Jos he vielä soittavat ja laulavat jotain, niin kaikki on pelkkää bonusta. Kultaa ja hopeaa avaa illan ja seuraavaksi kuulutetaankin jo illan viimeiset kappaleet, eli Kaikki tytöt ja Daa-da daa-da. No ei, tulee siinä välissä kolme settiä. Kun on kivaa, niin aika tuntuu lentävän. Tänään tulee jenkat (On lautalla pienoinen kahvila ja Abu-Hassanin vaimot), niitä olen jo muutamalla kerralla kaivannut. Flirtaten, Saanhan olla hän ja Haaveissa vainko oot mun ovat tänäänkin ihania. Niin kuin kaikki muutkin kappaleet. Tänä iltana kaikki on ihanaa. Hillittömät bileet on jälleen, kruununa kimaltelee Rappiolla. Siihen ei vaan kyllästy.

Toisena esiintyjänä Kalliojärvellä on Luxus. Etelä-Pohjanmaalta lähtöisin oleva orkesteri kertoo kotisivuillaan esittävänsä "rehellistä suomalaista tanssimusiikkia asenteella ja anteeksipyytelemättä". Luxus korostaa olevansa nimenomaan tanssiorkesteri. Tällaisesta minä pidän! Rehellinen suomalainen tanssimusiikki on juuri sitä, mitä haluan tanssilavoilla kuulla. Hyvin Luxus lupauksensa pitää ohjelmiston suhteen. Erityisesti mieleeni jää Missä olit kaikki nämä vuodet. Joidenkin mielestä varmaan ihan kulunut biisi, mutta itse en ole kuullut pitkään aikaan ja olen täpinöissäni. Orkesteri saa lisäpisteitä siitä, että heidän kotisivuiltaan pystyy helposti kuuntelemaan keikoilta tallennettuja kappaleita.

Luxus

Kävin hiljattain läpi aiemmilta keikkareissuilta ottamiani kuvia ja järjestelin niitä yhteen kansioon. Sinäkin pääset halutessasi katsomaan kuvia tästä linkistä. Kyseessä ei ole "Uulalaa, nytpä on photoshopattu ihan viimesen päälle" -potretteja, vaan sekalaisia otoksia reissuilta. Mukavia muistoja joka tapauksessa. Nyt voi viikon ajan kerrata tätä iltaa ja sitten olisi tarkoitus hankkia taas uusia muistoja. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti