sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Latosaari, Lapua 20.2.16 Henkka & Kulkurit ja Heikki Koskelo & Taivaankaari

Paikka: Latosaari, Lapua
Aika: La 20.2.2016 klo 20.30 - 02
Esiintyjät: Henkka & Kulkurit ja Heikki Koskelo & TaivaankaariKotiuduin yöllä Finlandersin keikkareissulta Häijään Tanssikrouvista ja nyt olisi edessä huomattavasti lyhyempi keikkamatka, Latosaareen. Henkka ja Kulkurit esiintyvät todella harvoin näillä seuduilla, joten tällainen on oikein mukavaa vaihtelua. Samalla tulee nähtyä myös Heikki Koskelo, jota en ole aikaisemmin missään nähnyt.

Olemme innokkaasti paikalla jo ennen alkamisaikaa. Joko pian?

Henkka ja Kulkurit esiintyvät neljä settiä ja Taivaankaari kaksi settiä Heikki Koskelon kera ja yhden ilman Koskeloa. Henkka ja Kulkurit vaan ovat hyviä, siitä ei pääse mihinkään. Kaikki setit ovat taas täynnä tanssimusiikkia laidasta laitaan, mukana on tasapuolisesti niin nopeita kuin hitaitakin kappaleita. Yhtyettä kuulisi kyllä mielellään useamminkin Pohjanmaan tanssipaikoissa. Valtaosa kappaleista on alkuperäisesti muiden esittämiä, mutta mukana on myös Henkan ja Kulkureiden omia biisejä, kuten Sateeseen ja Samaa kuuta katsellaan. Ohjelmistossa on paljon hieman uudempia biisejä, kuten Jukka Pojan Kylmästä lämpimään, Laura Närhen Tämä on totta ja Juha Tapion Sitkeä sydän. Kaikki kipaleet on kuitenkin muokattu tanssijoille sopiviksi. Perinteisempää osastoa edustavat esimerkiksi Kake Randelinin Tarja sinä rakas ja Matin ja Tepon Idän pikajuna. Linkistä löytyy potpuri Henkan ja Kulkurien laivakeikalta vuodelta 2015 (en siis ole itse kuvannut), siitä saa hyvän käsityksen ohjelmistosta.

Henkka & Kulkurit, illan kokoonpanossa
 
Yhtyeen esiintyminen on tänään oikein pirteää ja viihdyttävää. Tuuraaja hoitaa kitarahommat ilman ongelmia. Solistilla ja rumpalilla on aina energinen meininki, mutta nyt se on levinnyt ihan jokaiseen soittajaan. Keikkaa on ilo seurata, hyvä fiilis välittyy hienosti myös yleisöön. Arvostan kovasti sitä, että Henkka ja Kulkurit ovat aina nöyrällä asenteella matkassa, he ymmärtävät, että tanssipaikoissa tanssijoille täytyy tarjota tanssimusiikkia. Kuvasin keikalla pätkiä muutamista kappaleista, video löytyy tästä linkistä.

Taivaankaarikin hoitaa hommansa ihan varmalla otteella ja hyvällä meiningillä, mutta lähellekään Henkan ja Kulkurien tasoa he eivät vaan mielestäni yllä. Heikki Koskelo on sijoittunut vuoden 2011 Tangomarkkinoilla toiseksi, joten häneltä kyllä sujuvat lauluhommat. Hän jaksaa myös huomioida yleisöä ja välittää positiivista tunnelmaa heihin. Paikalle onkin tullut huomattavasti normaali-iltaa enemmän faniporukkaa.

Heikki Koskelo & Taivaankaari

Itseäni häiritsee todella kovasti liian suuret volyymit Taivaankaaren ja Koskelon esiintyessä. En ole ikinä sietänyt melua, en henkisesti enkä fyysisesti, ja olen vakaasti sitä mieltä, että hyväkin musiikki muuttuu huonoksi, kun sitä soitetaan liian lujaa. Monien mielestä hyvää musiikkia kuuluu luukuttaa kunnon volyymeilla, mutta minua se ahdistaa. On mahtavaa, että niin Finlanders kuin Henkka ja Kulkuritkin malttavat pitää äänitasot miellyttävän matalina, niin että keikkoja pystyy seuraamaan lavan läheltäkin. Myös Neljänsuoralla tämä asia oli aina kunnossa. Nyt käy niin, että molemmat Koskelon setit menevät minulta aika lailla hukkaan ja odotan vain, että koska esiintyjä taas vaihtuisi ja melu loppuisi. Ainoa mieleeni jäänyt biisi on Kikan hieno Rakkauden talo. Harmi, koska sinänsä Koskelonkin ohjelmistossa on runsaasti hyväntuulista ja reipasta musiikkia.

Iltaan mahtuu tietenkin myös pullakahvit, jotka perinteisesti Latosaaressa koostuvat munkkipossuista. Possu, pasteija ja käristemakkara pysyvät kahvion valikoimana vuodesta toiseen, niistä ei luovuta eikä niiden rinnalle lisätä muita vaihtoehtoja. Mitäpä sitä kerran hyväksi havaittua menisi enää muuttamaan. Pääasia, ettei kenenkään tarvitse viettää iltaansa nälkäisenä.

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/14741201/?claim=6hptb4bxrrt">Follow my blog with Bloglovin</a>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti