lauantai 20. helmikuuta 2016

Häijään Tanssikrouvi, Sastamala 19.2.2016 Finlanders


Paikka: Häijään Tanssikrouvi, Sastamala
Aika: Pe 19.2.2016 klo 20 - 01
Esiintyjä: Finlanders


Finlanders esiintyy kohtuullisen välimatkan päässä, Häijään Tanssikrouvissa, jossa en ole ennen käynyt. Aloitan perjantaipäiväni ajamalla Seinäjoelta Vaasaan kouluun. Otan eväät ja keikkavaatteet mukaan, tarkoitus on hakea ystäväni koulun jälkeen kyytiin ja jatkaa matkaa suoraan kohti Häijäätä. Päivällä ystäväni ilmoittaa, ettei pääsekään lähtemään ja lähden ajamaan koulusta kotia kohti synkin mielin. Olin odottanut reissua innokkaasti, ihana päästä taas heittämään arkistressi pois ja pitämään hauskaa. Pitäisikö minun nyt oikeasti mennä eväslaukkuni kanssa kotiin, jäätelöitä syömään? Laihian kohdalla radiosta soi Kipparikvartetin On lautalla pienoinen kahvila, jota Finlanders silloin tällöin esittää keikoillaan. Silloin päätän, että Häijää, täältä tullaan! Kotona ehtii olla muulloinkin, tänään nautin elämästä ja vapaudesta.

Jussikin oli mukana, vaikka ei kuvassa näykään.
Tanssikrouvi voitti SuomiViihde-lehden lukijaäänestyksen talven viihtyisimmästä tanssipaikasta 2015-2016. Kuvissa rakennus näyttää vaatimattomalta, mutta ilmeisesti sisätilat ovat paikan päällä koettuna viihtyisät. Hauska päästä kokemaan taas uusi paikka ja uudet pullatarjoilut. Tanssikrouviin on helppo ajaa, sijainti on aivan ison tien varressa. Parkkitilat ovat rajalliset, mutta riittävät.


Sisätilat ovat yllättäen juuri niin vaatimattomat, mitä kuvissa näyttää. Kahvioita on peräti kaksi ja tarjolla on niin leipää, sämpylää kuin pullaakin. Molemmat kahviot vain ovat niin pienet, että hörpin kahvin tällä kertaa seisaallaan. Kahvi on hyvää, toisin kuin pulla. Näyttää perus-sokeripullalta, mutta maistuu siltä kuin sokerin tilalle olisi lipsahtanut suolaa. Kahvi tarjoillaan kertakäyttömukien sijaan ihan oikeista posliinikupeista, mikä tekee kahvihetkestä selvästi juhlavamman. Henkilökunta on joka puolella ystävällistä.

Nyt näkyy.


Finlanders esiintyy neljä settiä, mikä on todella iloinen yllätys. Mukana on useita harvemmin kuultujakin kipaleita, kuten Mitä sulle kuuluu, jota edellisessä päivityksessä ehdin juuri peräänkuuluttaa.


Sheilan humppaparina on mainio Matka Timbuktuun, jota en ole kuullut varmaan yli 20 vuoteen.


Muita kappaleita, joita en ainakaan itse ole usein keikoilla kuullut, ovat esimerkiksi Käyn uudelleen eiliseen ja Don't even try, jonka Arska on käynyt lainaamassa Bryan Adamsilta. Toimii! Lisäksi illan aikana kuullaan joulukonsertissa ihastuttanut Talven yli. Tässä vaiheessa mietin jo, että vaikka minun pitäisi kiertää yöllä Oulun kautta kotiin, niin reissulle kannatti lähteä. Harvemmin kuultujen kappaleiden lisäksi mukana on tietenkin lukuisia tuttuja, kuten Sirpa, josta on alla lyhyt video.


Pisteenä iin päälle, illan mittaan kuullaan alussa mainitsemani On lautalla pienoinen kahvila. Viimeisinä valsseina ovat Viimeinen valssi ja Charade. Encorena tulee jo useasti kehumani Anna jatkua yön. Yleisö vaatii vielä lisää, joten Pasi taituroi meille Yakety Saxin. Kaiken kaikkiaan tanssimusiikkia tulee taas laidasta laitaan, jopa masurkkaa.

Ilta on mahtava, lähden kotiin taas kuin uutena ihmisenä.  Minua ei haittaa edes, että Tanssikrouvi oli mielestäni paikkana melko epäviihtyisä. Rakennus on matala, sisäkatto on todella ruma ja joka paikassa vetää. Jos haluat saada lenssun, niin suosittelen paikkaa lämpimästi. Vessojen sisäänkäynnit ovat kätevästi tanssilattian päädyssä, joten sinne mennäkseen joutuu pujotella aina tanssijoiden välistä. Miesten WC:ssa on vain yksi koppi, joten miehet jonottavat sinne tanssijoiden keskellä. Toivon kovasti, ettei kukaan erehdy ajattelemaan, että jos tämä on se Suomen viihtyisin talvitanssipaikka, niin minkähänlaisia ne muut paikat ovat.

Tanssikrouvista löytyy myös positiivisia seikkoja. Hyvän sijainnin, kahvin ja ystävällisen henkilökunnan lisäksi lavalle näkee hyvin, paikalla on paljon väkeä, yleisö on keskimääräistä nuorempaa ja naisten WC on luultavasti Suomen viihtyisin. Siisti, valoisa, koristeltu, varustettu tuolilla ja hanoista tulee niin lämmintä vettä, ettei missään muualla. Kokonaisuutena Häijään Tanssikrouvi on siis ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Tällaisessa vessassa haluaa käydä, vaikkei olisi asiaakaan.


Kotona olen lauantain puolella klo 03. Kilometrejä kertyi kaikkiaan 393, ja jokainen oli sen arvoinen.


2 kommenttia:

 1. Näitä videoita en saa näkymään, vaikka millä laitteella yrittäisin!��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan kökkö :/ Blogger välillä kiukuttelee videoiden kanssa, saattaa olla muutama päivä peräkkäin niin etteivät videot avaudu ollenkaan, sitten ne samat videot taas yhtäkkiä näkyvät. Tämä siis koskee muidenkin blogeja, enkä ole saanut selville, mistä tällainen johtuu. Toivottavasti saat videot jossain vaiheessa näkymään! Kaikki ovat lyhyitä pätkiä, n. 15 sek., kokonaisia biisejä ei siis ole, pelkkiä maistiaisia.

   Kiitos kovasti, kun olet katsonut blogia ja vinkkasit ongelmasta! :)

   Poista