perjantai 20. tammikuuta 2017

Härmän Kylpylä, Ylihärmä 13.1.17 Finlanders, Luxus

Toiset pitävät maisemakuvauksesta, minä teen Finlandersin huppareista ja piposta asetelmia eteisen lipastolle. Ei se väärin ole.

"... tyyristä istuskella kylypylän kahavios froteepyyhet elikkä flanellihantuuki munasilla ja ajokoirannahkakintahat käsis." Näihin sanoihin päättyy Rehupiiklesin Ylihärmä-biisi ja samat sanat tulevat aina mieleeni astuessani kylpylän ovista sisään. Kintaita en ole kenelläkään vielä havainnut, mutta vähintään kylpytakissa joku aina liikkuu ja pelkkään pyyhkeeseen pukeutuneitakin silloin tällöin näkyy käytävillä. Minulla on haalea muistikuva, että menneinä vuosina kahviossa olisi istuttu myös hiihtopuvussa, monot jalassa. Se on kyllä ihan parasta poiketa hiihtolenkillä pullakahville, juuri niin tekisin itsekin.

Aloitamme illan perinteisesti kahviosta, ennen kuin se suljetaan. Tarjolla on monen sortin pullaa ja sämpylää, karpalojuustokakkua ja Omar-munkkeja ja ties vaikka mitä. Valitettavasti lähdin matkaan suoraan ruokapöydästä, niin tyydyn nyt pelkkään kahviin.

Viisaita sanoja kahvion seinällä, allekirjoitan täysin.
Finlandersin lisäksi esiintyjänä on Tanssiorkesteri Luxus. Näin heidät jo lokakuussa Kalliojärvellä ja tykästyin heidän ohjelmistoonsa. Ei heistä kukaan taida hirveästi illan mittaan hymyillä, mutta biisit ovat hyviä. Tanssimusiikkia, ilman mitään pappameininkiä. Vielä kun paikalla on sen verran porukkaa, etten oikeastaan edes näe toiselle lavalle, niin eipä sieltä ilmeitä paljoa bongailla.

Jos ihan totta puhutaan, niin en näe Finlandersistakaan kuin Timon. En halua tukkia tanssijoiden eteen, niin jään tutulle paikalle lavan päätyyn. Siinä on nyt vain sermi edessä, mikä rajoittaa näkyvyyttä. Pääasia, ettei fiilistä rajoita mikään! Seuraavaan keikkaan on taas monta viikkoa aikaa, niin täytyy ottaa kaikki ilo irti. Ovat he vaan mahtavia, kun jaksavat illasta toiseen viihdyttää. Nytkin on juuri takana rankka laivareissu myrskyn kourissa, mutta mistään sitä ei huomaa. Kolme settiä painetaan täysillä. Mukana vilahtavat muun muassa Puhdasta kultaa, Jos olet onnellinen ja aina vaan yhtä ihana Haaveissa vainko oot mun. Iih. Jälleen aivan liian nopeasti koittaa illan viimeinen kipale, Sinulle vain. Ihan lopuksi vielä Rappiolla ja Get on, tällä kertaa ilman toista bändiä. Olisi ollut mukava kuulla, miten Luxukselta olisi Hurriganes taipunut.


Olen tutustunut tanssien myötä jonkin verran uusiin ihmisiin ja tuttujen tapaamisesta onkin tullut hauska bonus iltoihin. Sen lisäksi, että saa istua kahvilla ja nauttia verrattomista esiintyjistä ja musiikista, saa myös vaihtaa kuulumisia mahtavien tyyppien kanssa. Tansseissa kaikki ovat vielä niin iloisella mielellä. En vain osaa kuvitella mitään tämän parempaa ajanvietettä.

Lähtiessä pohdimme, että mitä jos vaan lähdettäisiin tästä ajamaan kohti Kouvolaa, missä Finlanders seuraavana päivänä esiintyy. Ei sinne olisi kuin reilut 400 km. Päädymme kuitenkin ajamaan kiltisti kotiin. Lupaan itselleni, että nyt en kirjoita blogia, vaan keskityn koulutehtäviin. Viikon päästä sekä koulutehtävät että blogi ovat edelleen kirjoittamatta, joten hoidan edes jälkimmäisen.

Loppusanat saa tällä kertaa lausua Kaj Kunnas:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti