torstai 7. heinäkuuta 2016

Tangomarkkinat, Seinäjoki 6.7.2016


Olen ikäni asunut aika lähellä Seinäjokea, mutta Tangomarkkinat eivät ole koskaan vetäneet minua puoleensa. Siitäkin huolimatta, että käyn jatkuvasti lavatansseissa ja kuuntelen sujuvasti myös tangomusiikkia. En pidä massatapahtumista, joissa liikkuu tuhansia ihmisiä. Tangokuninkaallisten valinnasta en ole ikinä ollut kiinnostunut, eikä Tangomarkkinoiden imago ole muutenkaan oikein kolahtanut. Nyt kuitenkin huomaan, että Tangokadulle on vapaa pääsy avajaisiltana, eli keskiviikkona. Voisihan sitä käydä vähän tutustumassa. Tarkoitukseni ei ollut blogata käynnistä, mutta lopulta ilta oli niin hauska, etten malta olla kirjoittamatta.

Alla on lista päällimmäisenä mieleen jääneistä asioista:

  • En missään nimessä halua asioida bajamajassa, joten ajan keskustaan ABC:n kautta. Täytyy hyödyntää vesivessaa, kun se on vielä saatavilla. Perillä tajuan, että Tangomarkkinoiden vessat ovat paljon siistimpiä kuin ABC:lla. Täällä on oikeasti vesivessat!
  • Saan auton ilmaiseksi parkkiin kivenheiton päästä pääportilta. 
  • Kuulen illan aikana lukuisia artisteja, joita en ole koskaan aikaisemmin kuullut: Marko Maunuksela, Susanna Heikki, Aki Samuli, Maria Tyyster, Teemu Roivainen, Heidi Pakarinen ja Kyösti Mäkimattila. Ilmaiseksi.
  • Ohjelmistot koostuvat pääosin tangoista, mutta eivät onneksi kokonaan.  Jos välillä ei olisi reippaampaa menoa, pelkkä tango puuduttaisi nopeasti.
  • Aina halutessaan voi mennä Paviljonkiin sisätiloihin lämmittelemään. Siellä on käynnissä kunnon lavatanssit, esiintyjinä ovat tämän vuoden tangokilpailun finalistit. Eikä Paviljongissa ole siis pakko tanssia, meille ei-tanssijoille on ihan oma alue, jossa saa vain kuunnella musiikkia ja katsella tanssijoita.
  • Lämmittelemään pääsee myös lättykahveilla. Jotka saa nauttia katetussa kahviossa, tuolilla istuen. Mihinkään ei tarvitse illan aikana jonottaa.
  • Virittämöllä esiintyy Roope Salminen, mutta pääsylipun ostaminen ei kiinnosta, kun emme siellä kuitenkaan kauaa viihtyisi. Ratkaisemme asian teinimeiningillä: keikka kuuluu loistavasti aitojen ulkopuolelle. Jammailemme kahdestaan keskellä kaupunkia Madafakin darran tahtiin.
  • Ilta päättyy Tomi Markkolan esiintymiseen päälavalla. Olen ollut muutamalla Markkolan keikalla, enkä ole hänestä hirveästi pitänyt. Nyt keikka on kuitenkin rautainen, Markkola ottaa yleisönsä viimeisen päälle. Enää ei ehdi edes palella, kun musiikki vie mennessään.
  • Itselleni Tangomarkkinoista tulee perinne. Jos en olisi sopinut muuta tekemistä viikonlopulle, kävisin Tangokadulla vielä toiseenkin kertaan ja maksaisin lystistä mielelläni. Nyt on odotettava ensi vuoteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti