keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Kortesjärven Rantamaja 19.7.2016 HelmenkalastajatPaikka: Kortesjärven Rantamaja, Saarijärventie 276, Kortesjärvi
Aika: Ti 19.7.2016 klo 19 - 23.30
Esiintyjä: Jarkko Järvenpää & Helmenkalastajat


Joskus sitä harmittelee, että keikoille joutuu aina ajella niin kauas. Totuus on kuitenkin se, että Etelä-Pohjanmaankin seudulta löytyy tanssipaikkoja vaikka kuinka, varsinkin kesällä. Kortesjärven Rantamaja on viettänyt välillä hiljaiseloa, mutta tänä kesänä tansseja järjestetään toukokuusta syyskuuhun ja esiintyjät ovat yllättävän tasokkaita. Paikka on itselleni ihan uusi, en ollut edes kuullut tällaisesta kesälavasta kuin vasta hiljattain. Ensimmäiset tanssit on kuitenkin järjestetty Rantamajalla jo vuonna 1955.

Lähden jälleen ystäväni seuraksi katsomaan Helmenkalastajia. Päivä on mennyt niin tiiviisti töiden parissa, etten ole ehtinyt oikein perehtyä matkareittiin. Loppumatka sujuu tuttuun tyyliin lausahdusten "Ei me näin lyhyellä matkalla navigaattoria tarvita" ja "Oliskohan tosta pitänyt kääntyä" saattelemana. Viimeiset 3 km on päällystämätöntä tietä ja uskoni alkaa loppua. Lavan pitäisi sijaita järven rannalla ja olemme täysin metsässä. Jos tältä tieltä löytyy sekä järvi että tanssilava, niin sitten on kaikki nähty. Ja löytyväthän ne.

Tällaista maisemaa tarjolla tänään. Suomen suvi parhaimmillaan.Tansseja järjestetään Rantamajalla muulloin perjantaisin, mutta kesäkuun lopussa ja heinäkuussa tanssipäivänä on tiistai. Sydänkesällä tapahtumatarjontaa on viikonloppuisin niin runsaasti, että arkitanssit ovat oikein toimiva ratkaisu. Pidän kovasti ajankohdasta myös kellonaikojen suhteen; tanssit päättyvät jo klo 23.30. Viikonloppuisinkaan tanssien ei tarvitsisi jatkua missään paikassa klo 00.30 jälkeen. Juhannuksena voitaisiin jatkaa vähän myöhempään, muttei muulloin.

Paikkana Rantamaja on yksi hienoimmista, joissa olen käynyt. Kaikki tilat on remontoitu uuden veroisiksi, mutta silti paikassa on oikealla tavalla vanhan ajan henkeä. Viihtyisyyteen on kiinnitetty selvästi huomiota. Tanssilattiaa kiertävissä ikkunoissa on pitsiverhot, kahvion pöydissä on vaaleanpunaiset liinat ja katossa roikkuu värikkäitä koristeita. Yleisilme on valoisa.

Pinkki kahvio!
Vielä autosta noustessamme aprikoimme, joutuukohan täällä ulkovessaan. Ei joudu, wc-tilat ovat niin avarat ja siistit, että on pakko napata kuvakin. Väistämättä tulee mieleen Raumalla sijainnut Salamakallio, molemmilla lavoilla on panostettu viihtyisyyteen ja siisteyteen ihan joka nurkassa. Ja molemmissa paikoissa on tarjolla ilmaisia karkkeja! Salamakalliolla ne olivat tarjolla kahviossa, Rantamajalla karkkikori on heti sisääntuloportilla.

Vessassa kelpaa istua.
Kahviossa on myynnissä sämpylöitä, leipiä ja munkkeja. Ulkona on lisäksi tarjolla makkaroita ja hodareita, jotka ovat tervetullutta vaihtelua. Tekisi mieli pullaa, mutta olen niin nälkäinen, että syön alkuillasta ruisleivän ja myöhemmin vielä hodarin. Molemmat maistuvat.


Olen niin ihastunut paikkaan, että vaikka esiintyjä ei olisi kaksinen, niin ilta sujuisi silti aurinkoisissa merkeissä. Helmenkalastajat eivät kuitenkaan petä, joka kerta heitä kuuntelee mielellään. Ohjelmistossa on sopivasti reippaita ja rauhallisia, pääosin vanhempia kappaleita, jotka ovat kovasti mieleeni. Omia suosikkejani ovat muun muassa Ollaan lähekkäin, Ramona, Vain yksin me kaksi ja Ei aika mennyt koskaan palaa. Helmenkalastajat soittavat peräti 4 x 45 minuutin ja yhden puolen tunnin setin. Ei voi kuin nostaa hattua solistille, joka on vielä kipeänä, eikä näytä sitä mitenkään ulospäin.

Helmenkalastajien loppuillasta esittämä Pohjanmaan helmi sopii Rantamajalle kuin nakutettu. Kyseessä on todellakin Pohjanmaan kesälavojen helmi, joka yllätti erittäin positiivisesti. Kotimatka taittuu kepeästi täysikuun seurassa, hauskaa iltaa muistellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti