keskiviikko 9. elokuuta 2017

Kortesjärven Rantamaja 8.8.17 Finlanders
Tämänkertainen tanssireissu alkaa aurinkoisissa merkeissä, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Sisäinen paiste johtuu siitä, että tiistain ympärille osuu kolme peräkkäistä vapaapäivää. Reiluun neljään kuukauteen ei ole liikaa vapaita mahtunut, joten tällainen putki tuntuu enemmän kuin luksukselta. Ei tarvitse sännätä tansseihin työvaatteet päällä viimeistä settiä kuuntelemaan. Takaraivossa ei myöskään jyskytä, miten aamulla muutaman tunnin päästä on taas mentävä. Niin ihanaa lähteä rauhassa matkaan ja nautiskella ilman huolen häivää. Viime kesänä Rantamajalle osaaminen oli vielä hieman hapuilevaa. Tänä vuonna suunnistamme kohteeseen kuin konkarit. Tanssilavahan sijaitsee ihan keskellä ei-mitään, mutta kuitenkin vain 70 km päässä Seinäjoelta. Odotan paikalle suuntaavan paljon väkeä, sillä kyseessä on Finlandersin ensivisiitti Rantamajalle. Loppumatkasta hieman oudoksumme, että saamme ajella ihan yksin. Ei näy ketään muita. Varmistan kartturilta olevamme liikkeellä oikeana päivänä ja alkoihan ne tanssit nyt varmasti klo 19? Toteamme yhdessä tuumin kaiken täsmäävän. Pihaan ajaessamme paikalla on kolme autoa. Onneksi myös Finlandersin bussi on parkissa, muuten alkaisi jo huolestuttaa. Lipunmyynti on auki, joten ei kun sisään. Tässä vaiheessa selviää, että kaikki muut ovat vasta matkalla tansseihin, sillä oikea alkamisaika on 19.30.

Kun saapuu tosi ajoissa, saa hyvän parkkipaikan bussin läheltä!

No, parempi liian aikaisin kuin myöhään. Saammepa kuulla muutaman ylimääräisen biisinpätkän soundcheckin muodossa ja juoda samalla ilmaiset kahvit. Ei yhtään hassumpi tapa aloittaa tanssi-ilta. Rantamajalla on tosiaan koko kesän ilmainen kahvitarjoilu tansseissa. Onkohan liian voimakas ilmaus, jos sanon rakastavani tätä paikkaa? Lipunmyynnissä on karkkitarjoilu ja kahvia saa juoda ilmaiseksi koko illan. Maanpäällinen paratiisi.Rantamajan puitteet ja maisemat tekivät vaikutuksen jo viime kesänä, enkä keksi mitään valittamista nytkään. Paljon viihtyisiä yksityiskohtia sisustuksessa, sopivan hämärä tunnelmavalaistus, tanssilattia täynnä iloisia ihmisiä ja kahviossa ja grillissä hyvät tarjottavat.Ja ne esiintyjät. Finlanders pistää parastaan neljän setin ajan. Humppamies on tänään poikkeuksellisen hulvaton, kuten myös monet muut kappaleet. Reipasta menoa riittää pitkin iltaa. Ei kuitenkaan mitään räminää ja räiskettä, vaan tanssimusiikkia. Itse kun olen tällainen kummajainen, etten lämpene paritanssille yhtään, mutta pidän silti täysin palkein tanssimusiikista.  Polkatkin kuullaan illan mittaan ja kovasti ilahduttaa huomata, ettei tanssilattia suinkaan tyhjene polkkaparin ajaksi. Kortesjärvellä ymmärretään hyvän päälle. Lukuisissa tansseissa tekemieni havaintojen perusteella sanoisin, että polkkaa ei voi tanssia suupielet alaspäin. Lavis-tunneillakin se kirvoittaa aina parhaat naurut, kun kaikki yrittävät pysyä tahdissa mukana. 

Mitenköhän monta kertaa Haaveissa vainko oot mun täytyisi kuunnella, että siihen kyllästyisi. On se vaan niin käsittämättömän hyvä. Kuten on koko ilta. Lauluni teille lauloin -valssin sanat "Lauluni teille lauloin, tunteeni niihin annoin" pitävät taas täysin kutinsa Finlandersin osalta.

Kotimatkalla, täysikuun loisteessa pohdimme, miten täydellinen voikaan ilta olla. Vielä kun iltateetä juodessa löytää laukustaan Rantamajalta saadun Hopeatoffeen, niin parempaa päätöstä ei voi reissu saada. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti