tiistai 30. toukokuuta 2017

Kallioniemi, Koria 26.5.17 Finlanders


Nyt on pohjalainen kaukana kotoaan. Työkeikat ovat tuoneet minut Lappeenrantaan, joten ajomatkaa kertyy alle 100 km suuntaansa. En ole päässyt aikoihin tansseihin. Into on siis valtava. Miten paljon olen tätä kaikkea kaivannut! Vuoden ensimmäinen kesälavakeikkani! Kesä on muuten nyt. Muistatko kaikki ne asiat, joita olet suunnitellut tekeväsi "sitten kesällä"? Ei kun toteuttamaan. Pahin synti on jäädä odottamaan ilmojen lämpeämistä ja hupsheijaa, yhtäkkiä onkin syyskuu etkä tehnyt mitään. Tanssireissutkin ovat parhaimmillaan juuri nyt, kun yöt ovat valoisia, mutta peffa ei hikoile vielä autonpenkissä.

Kallioniemen lavalla (Puistolantie 1 - 3, Koria) on tanssit kesällä perjantaisin klo 20 - 01 ja sunnuntaisin klo 15 - 19. Lava sijaitsee aivan Kymijoen rannalla ja on alkujaan rakennettu vuonna 1944 joen toiselle puolelle. Vuonna 1966 lava on purettu paloiksi ja siirretty nykyiselle paikalleen. Melkoista. Kouvolasta matkaa tulee lavalle kuusi kilometriä. Matkan varrella näkyy olevan iso kauppakeskus Veturi, eli tanssi-illan voi aloittaa shoppailulla.Viikko sitten perjantaina lähdin junalla Pohjanmaalle ja näin Kouvolan lähellä, ihan junaradan ääressä tanssilavan. Parkkipaikka oli täynnä autoja. Siinä vaiheessa oli jo niin kova ikävä Finlandersia ja lavatansseja, että laskin lähes tunteja tähän perjantaihin. Ei tullut katsottua kartasta, mikä lava oli kyseessä. Ajaessani Kallioniemen parkkialueelle tajuan tämän olevan juuri sen lavan, joka näkyi junan ikkunasta. Hauska sattuma. Autoja riittää nytkin.


Kallioniemen pihapiiri on harvinaisen viihtyisä. Viereinen Kymijoki tarjoaa hulppeat maisemat ja rantaa pitkin kulkee polku. Rannalle vievien portaiden luona on myös pöytä ja penkit. En ole mikään söpöstelijä, mutta jos Kallioniemen miljöötä pitäisi yhdellä sanalla kuvata, niin se olisi romanttinen. Onneksi pihalla leijuvat jättimäiset hyttysparvet pitävät huolta, ettei realismi unohdu. Vaatisi jättipakkauksen Offia, jotta pihalla voisi rauhassa olla.Täällä ei olekaan kahviota, vaan täällä on elämänluukku! Tykkään. Sopii minulle, joka elän syödäkseni. Luukulla on monenlaista tarjottavaa, valitsen perinteiset pullakahvit. Myös lompakkoni viihtyy täällä erinomaisesti, sillä iso pulla ja kahvi maksavat yhteensä 2,50 euroa. Huoltoasemalla pelkkä kahvi maksaa tuon verran.

Pulla on niin iso, ettei tahdo mahtua kuvaan.

Sisällä on mukavasti istumatilaa ja ulkoterassi on todella iso. Tanssista väsyneitä jalkoja mahtuu varmasti lepuuttamaan, vaikka väkeä on paljon paikalla. Tanssijoiden ikähaitari on ilahduttavan laaja.

Terassin maisemat ovat ok+.


Esiintymislava on juuri minulle sopivan mallinen, sillä se mahdollistaa halutessaan kurkistelun nurkan takaa. Ei me pohjalaiset pidättyväisiä olla, mutta kyllä tuttavallisuudessa joku roti on oltava. Näin pitkän tauon jälkeen ei vaan uskalla tyyrätä ihan eturiviin. Ehkä seuraavalla keikalla voisi mennä jo vähän lähemmäs, niin että näkisikin jotain.

Onhan tää näkymä esiintyjistä täältä nurkan takaa aika... rajallinen. Mutta ihan riittävä.

Esiintymislavan seiniin on maalattu Kallioniemen pihapiiri. Pylväätkin on koristeltu vehreiksi.

Finlanders hemmottelee meitä neljän setin verran. Koska olen kaivannut keikkoja niin kovasti, katson tänään kaikkea jälleen ruusunpunaisten, hattaralla kuorrutettujen lasien läpi. Kaikki on ihanaa. Erityisen ihanaa on tietysti Haaveissa vainko oot mun, jota olen muutaman viikon ajan kuunnellut YouTubesta lukuisia kertoja. Aamulla, päivällä, illalla, yöllä, autossa, junassa, kävelyllä, joka paikassa. On se niin hyvä. Kuin myös Autiosaari. Tämä on vasta toinen kerta, kun kuulen sen livenä. Vähintään yhtä hyvä kuin ensimmäisellä kuulemalla.
Illan mittaan tulee sekä jenkat, polkat että masurkat. Taidan olla ainut, jonka mielestä nämä ovat ihan ykkösiä. Kyseiset tanssilajit eivät ole nykyään kovin suuressa huudossa, mutta itselleni kaikkein mieluisimmat. Ja humpat tietysti myös. Hei Humppamies tulee tänään! Ja Abu-Hassanin vaimotMitä sulle kuuluu on myös vuorossa. Ei tällaisen illan jälkeen voi kuulua kuin hyvää.Täydellinen tanssi-ilta. Loistavat esiintyjät, tunnelmallinen kesälava, jossa en ollut aiemmin käynyt ja vielä aurinkoinen sää kaupan päälle. Mitään ei voisi enempää toivoa. Kallioniemen lava meni heittämällä omaan top 10 -listaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti