perjantai 10. kesäkuuta 2016

Lampin lava, Toholampi 9.6.2016 FinlandersPaikka: Lampin lava, Kyläntie 2, 69300 Toholampi
Aika: To 9.6.2016 klo 19 - 23.30
Esiintyjä: Finlanders


Suhteellisen lyhyenkin ajomatkan päästä löytyy vielä tanssilavoja, joissa en ole aikaisemmin käynyt. Tänään on vuorossa tutustuminen kesälavaan Toholammilla. Lampin lavalla on järjestetty tansseja jo vuosikymmenten ajan, paikkoja on remontoitu uuteen uskoon vuonna 2014.

Lampilla tanssitaan läpi kesän aina torstaisin. Finlanders saa kunnian avata tämän vuoden tanssikauden. Loppukesän ohjelmisto löytyy tanssi.net-sivustolta. Torstai on mukava ajankohta, koska kesällä porukkaa liikkuu myös arki-iltoina. Viikonloppuisin tapahtumatarjonta on niin runsasta, että kaikkea ei voi järjestää pelkästään perjantaisin ja lauantaisin. Tanssien loppumisaikakin on Lampilla sellainen, että ainakin lähiseudun kävijät jaksavat tarvittaessa nousta seuraavana aamuna töihin.Suunnittelen matka-aikataulua jo edellisenä viikonloppuna. On helpompaa selvittää tulevan viikon oikeat lottonumerot, kuin löytää Lampin lavan lähiosoite. Torstaina asia on kuitenkin hienosti korjattu ja osoite näkyvillä. Esitän tässä samalla vienon pyynnön kaikille tanssijärjestäjille: googlatkaa oma lavanne ja tarkistakaa, ovatko oleelliset tiedot (tapahtuma-aika, osoite, puh.nro tai edes sähköposti) helposti näkyvillä. Viljelkää yhteystietoja kaikkiin mahdollisiin paikkoihin ja sivustoihin. Yleisön saapuminen paikalle on todennäköisempää, mikäli he tietävät mitä tapahtuu, missä ja milloin.

Matka Toholammille alkaa normaalissa kesäsäässä, eli vesisateessa. Radiossa varoitellaan vaarallisen voimakkaasta tuulesta Pohjanmaalla. Auton mittari näyttää kolmea lämpöastetta. Katson kaihoisasti kesämekkoani, jota olen tarjennut käyttää viimeksi vuonna 2014. Onneksi on lämmin ja pehmeä Finlanders-huppari. Ensimmäisen setin aikana näyttää, että ihmiset ovat jääneet kotiinsa lämmittelemään. Väkeä tulee kuitenkin kaiken aikaa enemmän ja lopulta tanssilattialla on jo tiiviskin tunnelma. Tanssiessa ei ehdi palella.

Viihtyisällä terassilla olisi mukava istua, jos vaan tarkenisi.

Ulkoiset puitteet Lampin lavalla ovat aika vaatimattomat. En kuitenkaan kiinnitä niihin paljoa huomiota, koska olen niin otettu siitä, että heti lipunmyynnissä kaksi ihmistä toivottaa hauskaa tanssi-iltaa. Hassua, miten kaksi sanaa voi vaikuttaa niin paljon, ja jäädä päähän koko illaksi. Sisätilat ovat asialliset. Erityisesti kahvio ja seinän takana oleva terassi ovat viimeisen päälle. Pöydät on koristeltu, seinille ja tanssisalin kattoon on laitettu led-valoja. Siistikuntoinen wc-rakennus sijaitsee lavan takapuolella.Kahvion yhteydessä on A-oikeudet. Juomatarjonta onkin runsas, toisin kuin ruokavalikoima. Tarjolla on pullaa, ota tai jätä. Ulkona toki myydään makkaraa. Pulla on tuoretta, mutta niin pieni, ettei siitä tule kuin kiukkuiseksi. Olisinpa tajunnut ostaa kaksi. Ystäväni keksii, että pullavadin vieressä voisi lukea "Osta heti kaksi, tulee mieli paremmaksi."

Finlanders tekee parhaansa lämmittääkseen yleisöä. Alkuvalssien jälkeen tulevista fokseista toinen on Kesä -92: "Olet lämmin, niin lämmin...". Hah. Kari soittaa ekan setin hanskat käsissä ja Jussilla on puvun takki päällä. Toisessa setissä sisäinen lämpötila on jo sen verran noussut, että Kari riisuu hanskansa ja Jussi siirtyy normiasuun, eli paitahihasilleen. Kyllä täällä tarkenee.Eikä settien aikana tosiaan ehdi palella, sen verran vauhdikasta meno on. Reisihumppaa treenataan Mitä teet polves kans, rakas Hansin tahtiin. Viipurin Vihtori -polkkaa, vuodelta 1938, en ole aiemmin kuullut. Vauhtia tarjoaa lisäksi muun muassa Kaikki tytöt, jonka Finlanders on levyttänyt vuonna 1986, sekä Ota kii ja Bamboleo. Mennyt mies tulee pitkästä aikaa, osaamme vielä taputtaa oikeassa kohdassa. Hurjimmilleen meno äityy Beatlesin Help-biisin tahtiin. Toholammilla osataan ottaa ilo irti torstainakin!

Irrottelun vastapainoksi tulee myös rauhallisempia tanssilajeja, kuten tangoa ja hidasta valssia. Viimeisinä valsseina soivat Jamppa Tuomisen Lauluni teille lauloin, sekä Charade. Encorena on mainio taidepläjäys orkesterin muodostamisesta. Tämä herkkupala kuullaan aina silloin tällöin keikoilla.

Eniten luihin ja ytimiin mennyt hetki? Ehdottomasti Haaveissa vainko oot mun. Riki Sorsan hautajaispäivänä. Instagramista löytyy videopätkä tuosta. Insta-kuvat ja -videot (@kemuihin) pitäisi näkyä, vaikkei sovellusta olisi itselleen ladannut.

Kesälavat olisivat parhaimmillaan kesäkelillä. Mahtavaa huomata, että haastavista olosuhteista huolimatta ihmiset lähtevät tansseihin. Kukaan tuskin joutui harmittelemaan, että tuli lähdettyä; niin paljon näkyi taas iloisia ilmeitä.

Kotimatka sujuu tänään normaalia leppoisammin. Ihana Salamakallion väki oli nimittäin ilahtunut käynnistäni ja yllätti minut perinpohjaisesti lähettämällä paketin, joka sisälsi kaiken tarvittavan kotimatkan kahvihetkiin! Maitopulloa myöden. Olin aivan ällikällä lyöty tällaisesta huomioinnista. Tosi harvat huoltoasemat ovat enää öisin auki, joten on huippua, kun voi ottaa omat kahvit mukaan. Ei tarvitse autossa haukotella.

Uusi perheenjäsen ensimmäisellä keikkareissullaan.

2 kommenttia:

  1. Kiitos taas tästä reissusta ��. Olipa ystävällinen Salamakallion väki ��.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pääsivät yllättämään kyllä ihan kympillä!

      Poista